']); _gaq.push(['b._trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Bloggnorge.com // Inspirasjon i hverdagen
Start blogg

Saftig gulrotbrød

Kategori: Helse, Husmortips, Kosthold, Oppskrifter, Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 17. april , 2014 kl. 12:17
Gulrot er stappfullt av sunne antioksidanter, så hvorfor ikke bruke det mer i kostholdet?

Her er en herlig oppskrift på et saftig brød med gulrøtter.

Ingredienser:
50 g gjær
10 dl lunkent vann
1,5 dl finrevet gulrot
2 ts salt
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
7 dl grovt sammalt hvetemel
1 l siktet hvetemel

Fremgangsmåte:

Rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet i en bakebolle. La det stå noen minutter og godgjøre seg. Tilsett så resten av vannet og ha i finrevet gulrot, salt, havregryn, solsikkefrø, linfrø og grovt sammalt hvetemel. Elt deigen myk og smidig. Dekk til bakebollen og la deigen heve 30-45 minutter. Ha deigen ut på benken og elt deigen godt. Del deigen i to og form til to brød som du legger i smurte former, gjerne med bakepapir så du lettere får de ut av formen. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller plast, og la de etterheve en times tid. Stek på nederste rille i varm stekeovn på 200 °C i 45-50 minutter til brødene har hevet seg og blitt gylne, du skal høre et hult dunk om du banker under brødet. Avkjøles på rist. Skjær opp brødet i skiver og server med smør og brunost… eller hva du måtte ha av pålegg. Nydelig i matpakken eller til frokost :)

Vel bekomme!

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.