']); _gaq.push(['b._trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Bloggnorge.com // Inspirasjon i hverdagen
Start blogg

Mitt lille treningsstudio

Kategori: Ukategorisert | 6 kommentarer » - Skrevet lørdag 18. oktober , 2014 kl. 12:55

Man trenger ikke stor plass for å kunne trene hjemme.
Egentlig trenger man ikke mye utstyr heller.
Jeg har gjennom tiden samlet litt duppeditter til hjemmetrening,
og her er et bilde av noen av de:

2014-10-18-4132

 

Her har jeg et par Nike sko med høy hælkappe. De er lett og gode. Kettlebell er jo så populært nå, så det måtte jeg teste.
De ser lekre ut og. Denne er bare 4 kg, men jeg syns det holder rikelig for nybegynnere som meg, så får jeg heller trappe opp

når jeg blir sprekere. Jeg har også noen treningsstrikker. Den på bildet er veldig smart, den har stødige fotholdere, slik at jeg f.eks. kan stå på de mens jeg løfter strikkene oppover, eller ligge på gulvet med beina i været, mens jeg trekker strikkene mot meg, samt en del andre øvelser.

Hoppetauet funker utmerket til oppvarming og trening av spenst. Da jeg var «ung» – dvs 10 år, var jeg en kløpper på hoppetau :) Jeg har fremdeles ikke glemt kunsten, men må innrømme at kondisen var noen hakk bedre da. Her er også et par manualer, disse er bare på 1.5 kg hver, men funker greit til oppvarming før stryketrening. Treningshjulet er også veldig genialt, her er det kjernemusklene som får prøve seg, og tro meg – man trenger ikke ta mange gangene før man merker man blir øm i magemusklene dagen derpå, så denne tar virkelig.
Jeg har forøvrig en spinningsykkel i kjellerstua. Denne blir lite brukt og jeg maser på mannen min om å flytte den til stuen her, for jeg tror den nok blir mer brukt da. Så kan jeg spinne mens jeg ser Hotell Cæsar :)

 

Jeg har også en rockering. Denne må ikke forveksles med de ultralette rockeringene vi brukte da vi var små. Hm, jeg var visstnok ekspert på disse da jeg var liten, nå klarer jeg bare å rocke 3-4 ganger….! Den jeg snakker om nå, veier noen kilo og det gjør faktisk dritvondt når du trener med den i starten. Du føler at du slår deg gul og blå, auuu! Men etterhvert som du blir vant til det, så får du dreisen på det og kan rocke 100 ganger uten problemer og uten å få vondt. Hemmeligheten er å stramme magemusklene når du rocker og rocke fra side til side, ikke slik som du gjør med den gamledagse rockeringen. Jeg har dessverre ikke noe bilde selv av den, men har lånt et bilde fra Iform

Hulahop-2

Du kan lese mer om denne rockeringen – som heter «Innersvingen rockering» her: http://iform.nu/utstyr/alt-om-rockeringen .

Her finner du også en del øvelser du kan gjøre. NB! Dersom du er abonnent på Iform får du tilgang til flere øvelser. Jeg var abonnent, men har sagt opp, men vurderer sterkt å melde meg på igjen. Man blir liksom litt mer motivert til å trene og spise sunt når man leser slike sunnhetsblader som jeg kaller de.

Jeg vurderer også å kjøpe innersvingen armringer. De funker på samme måte som rockeringen, bare at det er to mindre som er ment til armene. Perfekt til å trene bort eller forebygge grevinneheng :)

Ellers av treningsutstyr har jeg også en pilatesball.

Den ligner litt på denne, bare at den er blå og av et annet merke:

fitness-ball

Disse ballene er ganske store og er perfekte til å trene kjernemuskulaturen. Du får et ustabilt underlag som utfordrer nettopp denne muskulaturen på en helt annen måte enn når du trener uten. Du kan f.eks. sitte halvveis på den mens du løfter vekter. To fluer i en smekk (mage/kjerne og armer). Eller du kan ta situps på den og mange andre øvelser.

Jeg har tidligere trent på helsestudio og syns jo det er kjekt, både gruppetrening med zumba og stram opp (lett styrketrening),

samt egentrening på apparater, men i en travel hverdag med små barn, så er det greit å kunne ta treningen hjemme.

Hva slags treningsduppeditter har du hjemme og hvordan bruker du de?

Matbloggtoppen

Kommentarer

 1. Carina H. sier:

  Hm, jeg skal på julebord om 3 uker, så her blir det daglige situps.
  Tror jeg må kjøpe meg en sånn Kettlebell som du har, den skal visst være helt super sies det.

 2. Laila sier:

  Hm, etter å ha testet de cookisene dine, må jeg nok til pers med litt trening og.

 3. Oi, det var morsomt å se! Synes det er så veldig mange som forteller om treningsstudio hele tiden, å at alt skjer der!! Likte at flere en meg har hjemme studio, knis :).

  Har også kettlebal, fungerer utmerket, men treningen for meg burde aller helst foregå i terapibad. Pga ledd og slikt. Så trener styrke hver uke i basseng :). Men har også opparbeidet meg et lite studio her hjemme, er forøvrig helt sikker på at man trener minst like effektivt hjemme som på et studio. Kanskje det å gå på studio er mer en trend ? Jeg aner ikke , men trening er sunt, om det er lite eller mye :). Rokkering har jeg forøvrig ikke prøvd siden barneskolen, kanskje jeg skulle prøve igjen? ihi

  * Svar på Kommentar på min Blogg:
  Tusen tusen takk! Hyggelig sagt av deg:D

  Ja du har helt rett, det er slik det er. Jeg har alltid ønsket meg » glatt » hår, men alltid hatt krøller, dog ble de mer til bølger ettersom håret ble lengre og tyngre. Men jeg var veldig plaget med brusete hår også, det må nevnes, selv om jeg helst vil glemme det høhø. Så selv om jeg noen ganger brukte rette tang, hjalp det svært lite dersom det for eksempel skulle regne noen dråper, da var bruset på plass med en gang. Krøllene i seg selv, er ganske fine, ja slik jeg ser på dem nå ihvertfall, men da jeg var yngre var de en pest og plage sammen med bruse, hehe:). Jeg lærte at det å klippe seg var super dumt, da fikk jeg en brusete afro med masse krøller. * Morsomme minner * . Men da jeg dreadset opp håret mitt, forsvant brusen, og det er den jeg misslikte aller mest. Det er litt rart hvordan synet endrer seg med tiden, for nå i dag, kunne jeg ikke tenke meg noe annet hår, en hva jeg har! Jeg elsker krøllene mine og alt som hører med, nja ikke brusen da, men den har jeg jo ikke nå, knis:).

  Jeg er helt sikker på at du blir super fin med korketrekkere, , og bebbi korketrekkere er jo også nydelig! Når du har litt bølger fra før, ligger det naturlig krøller bak, krøller er fint!:). Jeg er sikker på at du er å blir vakker uansett om du velger krøller eller ei, om det er på julebord eller ei:) Tusen takk for hyggelig kommentar!<3

 4. Linda sier:

  Bruker pilatesballen min hver dag <3 Har også en rockering, men den bruker jeg bare av og til.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.