']); _gaq.push(['b._trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Bloggnorge.com // Inspirasjon i hverdagen
Start blogg

Godt nyttår – 2016

Jeg håper 2016 blir et fantastisk år. 2015 har bragt en del triste ting, både krig, nød,

flyktningsstrøm, sykdom – jeg kan bare ramse opp.
Sist jeg hadde et så dårlig år var i 2005. Det spørs om hvert 10. år er ulykkesår!
Jeg håper i alle fall 2016 blir bedre. Selv om jeg selv sliter med alvorlig sykdom for tiden….

Nyttårsfeiringen ble i alle fall super. Vi feiret hos min brors familie med nydelig kalkunmiddag og rester fra julekakene, masse gode julekaker…. brune pinner, kransekakestenger, pepperkaker, julemenn, potetmelstopper, konfekt osv… mmmmmmm :) Jeg har i alle fall som nyttårsforsett å leve sunnere, spise sunnere og trene mer…

Da klokken nærmet seg tolv, kledde vi på oss og gikk ut for å se på fyrverkeriet. Vi hadde selv kjøpt litt fyrverkeri, så broren min fikk i oppgave å være fyrmester. De fleste av «rakettene» var fantastisk flotte og gikk høyt til værs og var et flott skue, så var det et par tre som bare var slike som spruter masse glitter og glød rett over bakken.
Ellers var det veldig flott fyrverkeri rundt om, men det virket som folk har mildnet litt ang. fyrverkeri, det var ikke så mye som andre år…
Det som fascinerte meg mest denne kvelden var den mysiske månen. Den var ekstra stor og deler av den viste ikke, den var lys gulbrun og lagde et mystisk spill på himmelen. I tillegg var der et fantasisk nordlys! Mye mer fascinerende enn all verdens fyrverkeri… Naturen er fantastisk!
Det var kjempefint når det ble fyrt store flotte fyrverkerier rett foran dette skuet… åh som jeg skulle ønske jeg hadde et bra kamera… vi får se om jeg skal bli flinkere på bloggfronten, at jeg anskaffer meg et bra kamera… Da blir det nok litt mer bilder å skue her på bloggen :) Og kanskje jeg blir litt mer aktiv her.
Om det så blir naturfotografier eller bilder av diverse matretter….

Ellers kan jeg jo fortelle litt om julaften. Den feiret vi hjemme hos oss og moren min var her, det var utrolig koselig. Vi spiste julemiddag med pinnekjøtt og tilbehør kl 17 (dvs vi rakk det nesten –  det ble et par minutt over, så føler det var bra timet… Mannen min har en tradisjon hjemme om å spise middag til Sølvguttene kl 17 :) ) Maten smakte fantasisk. Som tilbehør hadde vi mandelpoteter, kålrabistappe (denne gangen bestod den av kålrabi, søtpotet, potet, salt, pepper, muskat og en fløteskvett – den smakte fantastisk – og barna mine som egentlig er ganske kresne, syntes denne var det beste med hele måltidet), vi hadde også et par sorter svinemør (veldig tradisjon i min familie å ha mange sorter svinemør til, denne gangen kjøpte vi bare to sorter) – bjorlimør og ringdalmør, begge smakte bra på sin måte. I tillegg hadde vi sossisser, disse var fantastisk gode. Vi hadde også rødkål, surkål og ertestuing :)
Til drikke hadde vi to sorter julebrus (brun og rød), cola, solo, pære og ananas :)
Etter maten begynte vi så vidt å åpne pakker. Måtte nesten begynne tidlig pga små barn og altfor mange pakker… Har noen minner fra barndommen der vi ble sittende og åpne pakker til langt på natt… gjesp :) Vi dekket så på småkaker og dessert, og koste oss med søtsaker mens vi åpnet pakker.
Barna ble utrolig glade for alt de fikk. Det var så fint å se ekte glede! Voksne kan gjerne spille når de får en pakke, «åh så fin», også kanskje de ikke mener det og tenker at «denne må de bytte»… men barna – de lyger ikke, de sier det som det er, og da var det ekstra stas at de jublet for hver pakke de fikk!
De fikk perlesett, ski (eldstejenta), snakkende bamse (My Friend Freddy), klær, og masse annet av leker og stas… Jeg husker ikke alt i farta!
Selv fikk jeg ny kaffetrakter som jeg har ønsket meg, denne er litt mer avansert enn den forrige. Merket er Electrolux, den er svart (som jeg ønsket, pga hvite kaffetraktere har en tendens til å bli misfargede med tiden), og den har timer og avanserte programfunksjoner som jeg ennå ikke har satt meg inn i… men jeg klarer i det minste å trakte kaffe :) Den lager fantastisk kaffe! I tillegg fikk jeg varme gode tøfler, en kjempefin strikkejakke fra Moods of Norway, god og varm…, sett med såpe, krem, parfyme, sminke, Creme brulle sett, osv… Jeg husker ikke alt i farten her heller hehe :) men satte utrolig pris på alt vi fikk!

Tusen takk!
Så får dere ha fortsatt god jul og godt nyttår… Vi nekter å pakke ut jula ennå, den skal få stå her en uke til i alle fall… Jeg har pyntet vinduene så fint med snøspray med sjablonger av Rudolf, snøfnugg og juletrær :) Dette pga det har vært litt sparsomt med snø denne jula, så da skaper vi heller litt julestemning inne :) Pepperkakehus har vi også pyntet, men det fikk barna lov til å begynne å spise på 1. nyttårsdag. Det er fortsatt masse igjen, men heldigvis er vi snart tomme for julekaker, bare noen få julemenn igjen…

God helg godtfolk!

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.