']); _gaq.push(['b._trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Bloggnorge.com // Inspirasjon i hverdagen
Start blogg

Barn og tannpleie

Kategori: Helse, Ukategorisert | 2 kommentarer » - Skrevet torsdag 3. juli , 2014 kl. 10:59

Hvordan er det med tennene til barna dine, pleier de å få hull?
Nå har jeg to jenter, en på 3 1/2 og en på 6 år, og de er begge flinke til å pusse tennene, morgen og kveld.
De får først pusse litt selv, så tar mamma eller pappa over og sjekker at alt er skikkelig pusset og går over en ekstra gang.
Så spytter de tannkremen i vasken. De har hver sin søte tannbørste tilpasset deres alder, og tannbørstene har en indikator som sier hvor mye tannkrem som skal til. Det er det fargede feltet i tannbørsten, akkurat passe mengde tannkrem om du dekker det feltet. Ellers er tommelfingeren at tannkremmengden skal tilsvaret barnets lillefingernegl.
Etter tannpussen på kvelden er det tid for fluortablett, men fra barnet er 6 år kan man prøve med fluorskyllemiddel. Jeg føler på en måte at det er bedre, da blir alle tennene grundig skylt med fluor.

Jeg er så heldig at jeg er med i et program som heter Buzzador. Det går kort sagt ut på at jeg får teste ulike produkter gratis, mot at jeg forteller andre om hva jeg syns, og eventuelt deler ut prøver så andre også får prøve.
Jeg anbefaler dere virkelig å bli med der, for det er mye rart man kan få teste. Hittil har jeg blant annet testet babymat, supper, kremer, grøt, dressing, deodorant, smøreost, film, vaskemidler, selvbruning, nudler, og stelleprodukter til baby.

Gå inn på www.buzzador.com for mer info.

På grunn av Buzzador har jeg fått være så heldig at jeg har fått lov til å teste og buzze om noen tannprodukter fra Flux beregnet for barn.

Det ene produktet er  Flux Junior munnskyllevann for barn.
Denne er beregnet for barn mellom 6-12 år og inneholder 0,05 % fluor. Regelmessig bruk av fluorskyllemiddel i tillegg til tannpuss er med på å forebygge hull.
Nå har mine barn aldri hatt hull i tennene, men de er unge ennå, så vi må forebygge det vi kan.
Ellers prøver jeg å unngå å gi barna søtsaker utenom lørdager og ved spesielle anledninger.

Syreskader er det som er mest skadelig for tennene. Å pusse tennene rett etter at en har drukket saft, juice eller brus er ingen lur ide. Emaljen blir myk og man pusser rett og slett bort emaljen. Unngå derfor å drikke slike syrlige drikker utenom måltider, og ikke rett før tannpussen. I tillegg kan man tygge en sukkerfri tyggegummi for å nøytralisere syrenivået i munnen. De inneholder ofte xylitol som nøytraliserer syren og er bra for tennene. Ligg unna tyggis med sukker, de gjør bare vondt verre.
Til barn har det kommet en Flux junior tyggegummi som vi har fått teste og buzze om. Både denne og fluorskyllemiddelet smaker deilig jordbær, og barna elsket den. Jeg har delt ut noen esker til venninner av eldstejenta og de elsket også smaken… Ja til og med jeg og mannen min syntes denne var fantastisk god. I tillegg er den som sagt bra for tennene.

Denne inneholder ikke fluor, men vitamin C som er kjent for å styrke tannkjøttet, calsium styrker emaljen og xylitol nøytraliserer syre. De fås i esker med 18 stk. Det anbefales å tygge 1-2 biter i minust 20 minutter etter dagens måltier, dvs 3-6 biter daglig.

Kommentarer

  1. Laila sier:

    Disse tipsene må voksne og følge. husk tanntråd.

  2. Linda R sier:

    Tannhelse er kjempeviktig, det er i barneåra man legger grunnlaget.
    Både jeg og barna mine tygger sukkerfri tyggegummi etter måltider, og vi er nøye med tannpuss både morgen og kveld. Skal teste den fluorskyllingen, vi har bare brukt fluortabletter hittil.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.