']); _gaq.push(['b._trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Bloggnorge.com // Inspirasjon i hverdagen
Start blogg

Skolestart

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 24. august , 2014 kl. 08:51

Nå har eldstejenta begynt på skolen :) Du kan tro hun er stolt.

1. skoledag gikk greit. Alle møttes ute, der introduserte rektor de ulike lærerne og det ble opprop for de ulike klassene. Så samlet de seg så stolte foreldre kunne ta bilde av klassen, før de gikk som perler i rad til klasserommet. Her fikk de hver sin pult og mamma og pappa fikk være litt med og hjelpe og se. Første oppgaven var å tegne hånden sin og fargelegge, tegne på ringer osv, og klippe ut og henge på et bilde de hadde på veggen. Etter en stund skulle mamma og pappa få gå, de som skulle på jobb kunne det, mens de som hadde fri (som meg) kunne sette oss i foajaen og drikke kaffe og skravle med de andre foreldrene, og det var jo koselig.
Det virker som hun trives bra. Hun er så heldig at flere av jentene fra hennes barnehage

har begynt i samme klasse, og de har god kontakt, både på skolen og hjemme.
Det er tidlig ennå, men hun har allerede begynt å bli kjent med noen av de nye barna,

selv om det så klart er lettest å henvende seg til de hun kjenner fra før.

I forbindelse med skolestart må man ha alt klart, ransel og pennal.
Vi hadde jo arvet en fin Barbieransel som hun absolutt ville ha, den hadde god plass og så grei ut,

og jeg tenkte at siden vi må kjøre henne i alle fall nå første året, så trenger hun ikke de mest ergonomiske, da det er  kort vei fra parkeringen… men da hun klagde over hvor tungt det var enda der bare var en bok, ett penal og en matboks i, skjønte jeg at hun nok måtte få seg en ransel.

Valget falt for Beckmann sine ransler, de scorer høyt i tester og er absolutt å anbefale.

I stedet for å kjøpe hos bokhandelen til 549,- kr – fant vi akkurat maken ryggsekk hos flust :)
Her hadde jeg opptjent litt bonus, og de hadde kampanje med gratis frakt… aberet var at det var om man handlet for over 500. Så jeg benyttet anledningen like greit til å kjøpe noe jeg har ønsket meg lenge, nemlig Kettlebell :) Nå er høsten her, så nå skal jeg begynne å trene skikkelig. Jeg kjøpte bare den på 4 kg til å begynne med, 199 kostet den. Så får jeg heller øke på etterhvert som jeg kommer i form.
Ranselen jeg fant, kostet 349 – akkurat samme som hos bokhandelen…. Til sammen ble det kr 519,- – altså fortsatt billigere enn ranselen hos bokhandelen, men så fikk jeg til og med treningsutstyr til mammaen på kjøpet.
(Jada, jeg er sunnmøring… vi elsker å gjøre en god handel). Hun har en lillesøster som skal begynne på skole om et par år, så da er jo det akkurat passe for å skifte til en litt større sekk når eldstejenta begynner i 3., så får minstejenta den hun har nå – så fremst den fortsatt er i god stand :)
Vi er kjempefornøyd med ranselen. Den har gode skulderreimer og stropp oppe og nede for å få den til å sitte tett til kroppen, ergonomisk utformet. Reflekser og attpåtil et blinklys så man får vandre trygt fra parkeringsplassen i mørket. Der er ikke fortau der jeg bor, så jeg vil nok vente et par år til før hun får gå til skolen alene.

I topplokket på sekken er der et rosa lekkert regntrekk med gode refleksbånd som man enkelt kan tre over ranselen i regnværsdager. Der er skjulte bur på siden til blant annet drikkeflaske og nøkkelring. Pynten kan man flytte på som man vil, der følger med en pung med ekstra pynt som festes med borrelås :) Og ikke minst, jenta klager ikke lenger over at sekken kjennes tung, enda hun nå har 3 bøker, matboks, drikkeflaske og trippel pennalhus i :)

 

Beckmann 1. klassesekk, 22 ltr
Hvordan var ditt barns 1. skoledag? Hvilken ryggsekk har hun? Hva betalte dere?

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.