']); _gaq.push(['b._trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Bloggnorge.com // Inspirasjon i hverdagen
Start blogg

Kransekakestenger

Kategori: Husmortips, Oppskrifter, Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 26. november , 2015 kl. 08:28

Mmm, i går spiste jeg noe alldeles nydelig, som både mannen min og jeg er gal etter. Nemlig kransekakestenger! Seige, kransekakestenger….

Disse var visst kjøpt på Obs av min kjære mor :) Men jeg har tenkt å lage selv.
Jeg har kjøpt meg mandelkvern, men jeg kjøper trolig en ferdig kransekakemasse fra Odense, de har den beste…. den koster litt over femtilappen.
Alternativet er billigversjonen å Rema, men den er ikke like god og blir ikke like seig.

 

Dersom du har lyst til å prøve deg på hjemmelaget, anbefaler jeg å male mandlene finest mulig om du vil ha en seig kransekake.

Du kan legge den i ringer og bygge et høyt flott tårn, dette syns jeg er stas til nyttårsaften, pynte med masse smellbom-bomer, så tjuvstarter man smellingen inne før man går ut og ser på rakettene.
Eller man kan lage kransekakestenger. Disse kan nytes som de er, bygges i firkantede skyskrapere, pyntes med melisglasur, og for de som er veldig slikkmong, dyppes i sjokolade. Dersom du skal fryse de ned, kan de fryses ned i plastposer, men ved oppbevaring i romtemperatur, anbefales en tett boks for kransekakestengene. Det er litt vanskelig med kransekake, men du kan ha et par poser over, så står den seg fint :)
Oppskrift på kransekake:

500 gram melis

500 gram malte mandler

1 ss hvetemel

3-4 eggehviter
Skåld helst mandlene før du maler de, uskåldede mandler blir litt levitra rezeptfrei erfahrung mørkere og en litt bitrere smak. Mal de i en mandelkvern.

Bland dem så med melis og hvetemel og tilsett halvvispet eggehvite. Elt deigen godt så den blir seig og smidig.

Smør kransekakeformene godt og dryss dem tynt med semulegryn. Trill deigen til fingertykke stenger som legges i formene. Det blir 18 ringer av denne porsjonen. Om du skal lage kransekakestenger, triller du de bare til fingertykke 10 cm lange pinner.

Stek kakene midt i ovnen ved 210 grader i 10-12 minutter, følge med at de er lett gylne og ikke blir for mørke.. Avkjøl dem litt i formene før de hvelves ut på rist. Kransekake tåler godt å bli fryst ned, da blir de enda seigere når du tiner de :) Yummy!

 

 

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.