']); _gaq.push(['b._trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();
Bloggnorge.com // Inspirasjon i hverdagen
Start blogg

Eddik til alt

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet lørdag 4. oktober , 2014 kl. 08:43

I stedet for å kjøpe masse fancy ingredienser og rengjøringsmidler som verken er bra for deg eller mijøet,
invester heller i noen flasker med 7 % hvit eddik! Eddik er rene vidundermiddelet.
Har du eddik, bakepulver og/eller natron og sitron kommer du langt. Eddik er også super i matlaging. Kjøp gjerne både hvit eddik, eplesidereddik og gjerne også hvit-/rødvinseddik… Hvit eddik er et must til fish and chips blant annet, og epledidereddik og hvit- rødvinseddik fremhever smaken.

Her er noen bruksområder:
* Skitten pc/printer osv: Bland like deler eddik og vann i en bøtte. Fukt en ren klut i oppløsningen – bruk aldri sprayflaske – vri kluten så tørr du kan og begynn å tørke. Bruk gjerne bomullspinner i litt oppløsning rundt taster og andre kriker og kroker.

* Rengjøring av persienner:Du kan gjøre jobben med å rense persienner betydelig mindre krevende ved å gi dem « den hvite hanske- behandling.» Ha på en hvit bomullshanske – den typen som selges for hagearbeid er perfekt – og fukt fingrene i en oppløsning laget av like deler hvit eddik og varmt vann fra springen. Dra fingrene over begge sider av hvert blad og bli overrasket. Bruk en beholder med rent vann for å skylle hansken når det trengs.

* Fartsstriper i do: 1 kopp eddik og 3 ss bakepulver. Hell blandingen i do og la virke 15 minutter før du skyller ned.

* Røyklukt – fra svidd mat eller etter en heftig fest: assere en lav bolle omtrent tre fjerdedeler full med hvit eller eplecider eddik i rommet hvor lukten er sterkest. Bruk flere boller hvis lukten gjennomsyrer hele hjemmet. Lukten skal forsvinne på mindre enn en dag. Du kan også raskt kvitte deg med lukten av fersk sigarettrøyk inne i et rom ved å fukte en klut med eddik og vifte det litt rundt.

* Muggflekker: Dersom du ønsker å fjerne muggflekker, bruk hvit eddik først. Det kan trygt brukes uten ekstra ventilasjon og kan brukes til nesten alle overflater, baderomsinnredning og fliser, klær, møbler, malte flater, plastgardiner med mer. For å fjerne tunge muggansamlinger, bruk full styrke, ublandet eddik. For lette flekker, spe den med halvparten vann.

* Fjerning av gamle klistremerker osv – meget nyttig for småbarnsforeldre som meg: Hvis du vil fjerne et klistremerke eller en etikett festet til malte møbler eller en malt vegg, mett hjørnene og sidene av klistremerket med full styrke hvit eddik og skrap den forsiktig av (ved hjelp av et utgått kredittkort eller lignende). Fjern eventuelle klebrige rester ved å helle på litt mer eddik. La det sitte i et minutt eller to og tørk av med en ren klut. Denne metoden er like effektive til å fjerne prislapper og andre klistremerker fra glass, plast og andre blanke overflater.

* Flekker på teppet: u kan fjerne mange flekker fra teppet med eddik;

Gni lette teppeflekker med en blanding av 2 spiseskjeer salt oppløst i 1/2 kopp hvit eddik. La løsningen tørke så støvsuger du.

For tøff, inngrodd skitt og andre flekker, lag en paste av en spiseskje eddik med 1 ss maisenna og gni det inn i flekken med en tørr klut. La det sitte i to dager, så støvsuger du.

Flekkfjernerspray: Lag en selv ved å fylle en sprayflaske med 5 deler vann og 1 del eddik. Fyll en annen sprayflaske med en del ammoniakk og 5 deler vann. Fukt en flekk med eddikløsningen. La det jobbe i noen minutter, deretter tørk grundig med en ren, tørr klut. Så spray og bruk ammoniakkløsningen. Gjenta til flekken er borte.

Skitne vindusviskere: For å gjøre dem så gode som nye, fukt en klut eller fille med litt full styrke hvit eddik og dra det over bladene to ganger.

Frostfrie bilvinduer: En smart og enkel måte å holde is borte fra bilvinduene, er å tørke
( eller enda bedre spraye ) utsidene av vinduene med en løsning av 3 deler hvit eddik til 1 del vann. Hver omgang kan vare opptil flere uker – men dessverre, det vil ikke gjøre stort mot kraftig snøfall.

Desinfisere skjærebrett: Å desinfisere og rengjøre skjærebrett av tre eller benkeplater, tørk dem med full styrke hvit eddik etter hver gang du bruker dem. Eddiksyre i eddiken har en god desinfiserende virkning mot skadelige bakterier som E. coli, Salmonella, og Staflokokker. Bruk aldri vann og oppvaskmiddel, fordi det kan svekke trefibrenes overflate. Når dine overflater av tre har behov for å freshe opp lukten samt desinfisere, strø litt natron over det og spray på ufortynnet hvit eddik på. La det skumme og boble i fem til ti minutter og skyll med en klut dyppet i rent kaldt vann.

Luktfrie søppelbøtter:Bland like deler vann og eddik i en bolle, hell blandingen over i et isbit brett og frys det. Legg et par » eddik kuber » i bøtta hver uke og skyll med vann.

Rengjøre kaffetrakter: Hvis kaffen konsekvent kommer ut svak eller bitter, trenger nok kaffetrakteren rengjøring. Fyll kannen med 2 kopper hvit eddik og en kopp vann. Plasser et filter i maskinen og hell blandingen over i vannkammeret. Slå på kaffetrakteren og la den gå gjennom en full syklus. Fjern filteret og erstatte det med et nytt. Deretter kjøre rent vann gjennom maskinen to fulle sykluser med utskifting av filteret igjen også andre syklus. Hvis du har bløtt vann, rens kaffetrakteren etter 80 sykluser – og etter 40 sykluser hvis du har hardt vann.

Fjern flekker fra gryter, panner og kokekar:
Ingenting vil gjøre en bedre jobb enn eddik når det gjelder å fjerne vanskelige flekker på kokekar. Her er hvordan:

Slik fjerner du flekker fra rustfrie stålgryter og -panner, la dem ligge i 2 kopper hvit eddik i 30 minutter, skyll dem med varmt såpevann etterfulgt av en skylling med kaldt vann.

For å løsne opp gjenstridige flekker, bland 2 ss natron, 1/2 kopp eddik og en kopp vann og la det koke i 10 minutter.

Lag ditt eget universalmiddel: For rask opprydding rundt kjøkkenet, ha to resirkulerte sprayflasker fylt med disse eddikbaserte oppløsninger :

– For glass, rustfritt stål og plastlaminerte overflater, fylle sprayflaske med to deler vann, 1 del hvit eddik og et par dråper oppvaskmiddel.

– For rengjøring av vegger og andre malte flater, bland opp 1/ 2 kopp hvit eddik, 1 kopp ammoniakk og 1/ 4 kopp natron til 4 l vann og hell litt i en sprayflaske. Spray lett det på flekker og skjolder når det trengs og tørk av med et rent håndkle.

* Rengjøring av skitne termoser: For å få en termosflaske ren, fyll den med varmt vann og 1/ 4 kopp hvit eddik. Hvis du ser noen rester ha i litt ukokt ris , som vil fungere som et slipemiddel for å skrape skitten av. Lukk og rist godt. Skyll og la det lufttørke .

* Vask frukt og grønt før spising: Du kan ikke være for forsiktig i disse dager når det kommer til håndtering av maten du spiser. Før servering av frukt og grønnsaker, kan du eliminere skjult skitt, plantevernmidler og til og med insekter, ved å skylle dem i 4 ss eplecider eddik oppløst i 4l kaldt vann.

Flere tips om eddikens supre egenskaper finner du her: http://kilden.info/du-trenger-bare-eddik-100-mangfoldige-bruksomrader/

Men nå vil jeg snakke om en annen type eddik – som jeg nevnte øverst her.
Eplecidereddik. Den er helt super! Ja, faktisk rene vidundermedisinen.
Hør bare: Eplecidereddik er rik i mineraler, vitaminer og andre sunne stoffer. Den inneholder blant annet vitaminene C, E, A, P, B1, B2 og B6. Dens gunstige mineraler er blant annet magnesium, jern, kalsium, natrium, magnesium, svovel, kobber, fosfor og silisium med mer.
Eddiken er også rik i kalium, et mineral som ofte mangler i voksnes kosthold. Kalium er nøkkelen til vekst, bygging av muskler, overføring av nerveimpulser, hjerteaktivitet osv. Det hjelper også å forhindre sprø tenner, håravfall og rennende neser.
Eplecidereddik kan bidra til å regulere blodtrykket og redusere dårlig kolesterol. Den er rik på eplesyre som gir den sin anti-virus, anti-bakteriell og anti-sopp egenskaper.
Den kan også bidra til å forbedre tarm uregelmessigheter og til å fjerne giftstoffer fra kroppen i en raskere hastighet. Eddiken kan også bidra til å rense huden fra hudsykdommer og blemmer.
Om ikke det er nok så har forskningsstudier funnet ut at eplecidereddik kan være i stand til å drepe kreftceller eller bremse deres vekst! Og ikke minst gi mer energi!

Du kan til og med bruke det i forbindelse med slanking. Å drikke eplecidereddik (blandet med vann) om morgenen på fastende hjerte har vært et kjerringråd for bedre forbrenning i lang tid. Dette har jeg selv testet for en stund tilbake, og det funket faktisk.

Har du problemer med flass, kan du blande halv mengde eplecidereddik og halv mengde vann. Dette sprayes i hodebunnen (unngå øyne og ører). Surr et håndkle rundt hodet og la det virke 15-60 min. Vaskes så godt ut. Kan gjentas 1-2 ganger i uken. Eddiken reparerer PH-balansen i hodebunnen og forhindrer overvekst av den gjærlignende soppen som forårsaker flass.

Vorter: Dynk en bomullsdott i eplecidereddik og plassere den på vorten med medisinsk tape over. Det kan hjelpe til å bli kvitt de raskt og naturlig.
For flere tips om epleciderens fantastiske bruksområder, se her http://livsgleder.com/bloggen/eplecidereddik/

Har du testet eddik? Erfaringer?

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.